Cercar

Blog - Blog

Blog

Iniciatives per viure col·laborativament

En moments de crisi és quan la gent s'uneix més. Des de fa algunes dècades la tendència global és el consum col·laboratiu. Una tipologia de consum que aposta perquè els consumidors comparteixin un servei de manera que el cost d'aquest es redueix.

Des d'ASISgrup proposem la iniciativa CO-MPARTIM, una plataforma de co-housing que té com a objectiu possibilitar un envelliment actiu, que combat la soledat, que fomenta els valors de la companyia, l'estalvi, la sostenibilitat i sobretot, la felicitat de persones unides per co-viure.

Però no som els únics! El consum col·laboratiu s'estén a molts àmbits. A continuació us en mostrem alguns:

- Compartir cotxe
Amb aplicacions com BlaBlaCar o Drivy pots compartir les despeses del teu trajecte amb persones que volen realitzar el mateix viatge que tu. També n’hi ha d'altres, com BlueMove i Ecooltra que ofereixen serveis de vehicles elèctrics que es reserven des del mòbil per hores.

- Compartir allotjament
Des de la famosa AirBnb fins a Gamping, per acampar a terrenys privats passant per Badi, per trobar company de pis o CoachSurfing, per oferir el teu sofà a usuaris que viatgen amb baix pressupost.

- Compartir espais
LetMeSpace posa en contacte a usuaris que necessiten espai per guardar coses amb usuaris que tenen espai de sobres.

- Compartir pàrquing
Gràcies a aplicacions com Parkfy o Parquo, usuaris que no estan utilitzant el seu pàrquing el poden llogar a usuaris que en necessiten un en aquell moment.

- Compartir missatgeria
Si no pots rebre a casa el paquet que has demanat, pots registrar-te a PackagePeer i fer que una altra persona el rebi per tu. També existeix Shipper, per compartir el maleter del cotxe per a transportar-hi coses.

- Compartir gastronomia i viatges
Mitjançant aplicacions com EatWith o Chefly, xefs i comensals es posen contacte per gaudir d'un àpat autèntic a la mateix casa del xef. Per a aquells que no volen viatjar sols, existeix Beetripper o Tripobox, on viatgers desconeguts comparteixen itineraris de viatge.

cohousing coviure consum col·laboratiu co-mpartim


Documents

No hi ha documents a mostrar