Cercar

Blog - Blog

Blog

Figures preventives i de suport davant l’Alzheimer

“Quan recordar no pugui, on anirà el meu record? Una cosa és el record i una altra recordar.” Antonio Machado
L’Alzheimer és conegut com la malaltia de l’oblit, així com una de malalties neurodegeneratives més extenses del segle XXI. És per això que no podem oblidar o passar per alt tràmits que en un futur de la nostra vida podríem necessitar tenir enllestits.

Malauradament en les fases avançades de l’Alzheimer la persona afectada no pot prendre decisions per ella mateixa. És en aquest punt en que els familiars més propers poden sol·licitar tramitar la seva incapacitació, per tal de designar-li un tutor legal. Ara bé, és possible prendre totes aquestes decisions amb antelació, en plenes facultats de la persona i deixar tot el que vulguem legalment per escrit.

 

Qui em cuidarà? Qui gestionarà el meu patrimoni? Qui em representarà? Són preguntes que ens poden venir al cap i fer-nos sentir insegurs i preocupats pel nostre futur. En aquest sentit, existeixen solucions legals que donaran resposta a les vostres inquietuds. Des d’ASISgrup, gràcies al nostre nou servei d’assessorament legal en capacitat, família i successions, us podem ajudar en tot aquest procés.

Els poders preventius o l’autotutela, per exemple, són unes eines jurídiques que permeten evitar conflictes familiars en el moment de decidir qui representarà els interessos o qui serà el tutor legal i qui tindrà cura de la persona afectada de la malaltia. Per contra, en el cas que arribés el moment de buscar un tutor per al malalt i s’hagués de sol·licitar la incapacitació judicialment per part dels familiars propers, resultaria molt llarg i econòmicament més costós, a més de l’afectació emocional que comporta.

Altres figures preventives com l’assistència permeten disposar d’una persona que dona suport i aconsella en la presa de decisions, evitant els riscos que suposa la disminució de les facultats de l’afectat. No s’ha de confondre amb un assistent o cuidador de persona dependent.

L’última figura preventiva de protecció, el patrimoni protegit, es refereix a designar algú que administri els béns de la persona, i beneficis que se’n derivin, i garanteixi la satisfacció de les necessitats vitals de la mateixa.

 

ASISgrup ens preocupem perquè es respecti la voluntat de les persones amb dependència, com per exemple, amb una malaltia com l’Alzheimer. Per això, no dubteu en contactar amb nosaltres i us assessorem en tot el que necessiteu.

ASISGRUP ASISimmo poderspreventius autotutela patrimoniprotegit asistencia alzheimer


Documents

No hi ha documents a mostrar