Cercar

Blog - Blog

Blog

Cohousing: una tendència global

Malgrat pugui semblar molt innovador, el cohousing, compartir habitatge durant la vellesa, és una pràctica que es va iniciar a Europa fa unes quatre dècades. La pionera: Dinamarca, que fou precursora també el 1891 de les residències per a ancians.

Durant els anys 60 i 70, el sistema clàssic de gestió de la tercera edat va entrar en crisi i va ser aleshores quan es va crear la Comissió per a l'Envelliment, l'objectiu de la qual era crear un sistema funcional i coherent amb les necessitats de la vellesa.

Paral·lelament, les persones grans van començar a mobilitzar-se buscant allotjaments autònoms amb instal·lacions comunes que oferissin la possibilitat de compartir activitats diàries i de crear una comunitat amb què ajudar-se mútuament en el dia a dia.

Va ser aleshores quan es podria dir que va néixer el Cohousing. Amb el pas dels anys, aquesta pràctica s'ha estès per tot Europa i arreu del món. A més, la seva popularitat no para de créixer arran de la recessió econòmica i a mesura que els costos de l'habitatge a les ciutats van augmentant.

El cohousing és una tendència innegable que es revela com un antídot a l'epidèmia moderna de soledat, especialment durant la vellesa.

Sempre innovant, ASISgrup dona una volta més a aquest concepte i crea CO-MPARTIM, una plataforma que neix a Girona i permet posar en contacte persones amb perfils i necessitats similars, per tal que puguin co-viure fomentant els valors de la companyia, l'estalvi i la sostenibilitat, sense abandonar el teu barri, la teva ciutat i tinguin els serveis i les necessitats cobertes.

Ara és el Moment de Co-mpartir Llar!

Consulta’ns i t’informarem!

compartim araeselmoment senio cohousing envellir companyia envelliment actiu Autonomia


Documents

No hi ha documents a mostrar