Cercar

Blog - Blog

Blog

Edadisme, un gran problema

Hi ha paraules o conceptes que ens poden sonar llunyans, però no vol dir que no puguin estar presents molt a prop nostre. És el cas de l’edadisme.

Aquest es refereix a un tipus de discriminació estès ja fa temps a la nostra societat: la discriminació per qüestió d’edat, que provoca la vulneració de drets, maltractament, exclusió social... afectant l’autoestima i l’estat de salut de les persones que ho pateixen.

Plantejat el significat, de ben segur que ara identifiquem o recordem moltes situacions en les que hem vist com es manifestava l’edadisme; des de situacions de recerca de feina, on s’exclou directament per l’edat, fins a com es tracta amb prejudicis a gent de mitjana edat o tercera edat en diferents àmbits de la societat.

Hi ha un canvi molt important entre com era tractada la gent gran abans, com a referent de saviesa i experiència, o avui dia. Això és totalment paradoxal en un món cada vegada més envellit. I és que l’edadisme és la tercera discriminació més estesa al nostre país, per darrere del racisme i el sexisme.

Les persones de més edat haurien de despertar en el seu entorn el reconeixement i el respecte i no l’aïllament social i laboral, ja que tenen molt per aportar a la societat.

El departament de recursos humans d’ASISgrup posa a l’abast de tothom una borsa de treball per a cuidadors, sociosanitaris, personal d’hostaleria, personal auxiliar... I també assessorament curricular per preparar un pla d’acció i garantir una entrevista ben aviat amb possibilitats reals d’èxit.

Podeu posar-vos en contacte amb nosaltres al 972 410 325 o aquí.

BORSA DE TREBALL curriculum edadisme gent gran discriminacio tercera edat mitjana edat insercio laboral


Documents

No hi ha documents a mostrar