Cercar

Blog - Blog

Blog

“Vull continuar vivint a casa”

No és un exercici que practiquem gaire sovint, el fet de pensar com serà la nostra vida quan siguem grans. Serà que no ens sentim còmodes davant la incertesa? Que no volem acceptar el pas del temps? Sigui pel que sigui, molta gent arriba gran sense fer previsió d’aquesta nova etapa vital i es troben amb una realitat difícil de gestionar, la molt temuda, manca d’autonomia. I és en aquest moment, que ens cal reorganitzar la nostra vida, i trobar solucions que ens permetin viure a casa nostra amb les noves necessitats cobertes.

En 10 anys, l’índex de dependència a Catalunya ha incrementat un 21.42%[1] (IDESCAT 2019), el doble que el número de places de residències per a gent gran, 11,88%[2](IDESCAT 2019). Així també, les últimes enquestes realitzades a persones grans, confirmen que el 87,3% (IMSERSO 2010) prefereixen viure al seu domicili i seguir gaudint del seu entorn conegut, la seva vida social, els hàbits diaris i tenir a prop els sers estimats; prefereixen viure la vellesa a la seva llar.

Aquest fet, juntament amb el temor d’haver d’ingressar a una residència i abandonar el nostre carrer, amics i família per viure en un centre amb gent amb una dependència molt més gran (l’ingrés a la residència, és una opció a tenir en compte quan necessitem una assistència molt tècnica/especialitzada), fa que previ a aquest pas es contempli l’opció de contractar un/a treballador/a de la llar ja, sigui interna o externa.

Aquests treballadors/es ens poden ajudar en la cura de la persona i de la nostra llar, dormint a casa o fer jornades diürnes i esdevenint un bon company/a pel nostre dia a dia. Contrari al que es pensa, tenir un/a treballador/a de la llar cuidant els nostres familiars grans, és una opció més econòmica respecte a una residència. El cost mensual d’una interna és a partir de 1.263,95€ i el preu mitjà d'una plaça per a una residència per a gent gran a Catalunya se situa en els 1.984,25 euros mensuals (ACRA 2017). Així també, amb una cuidadora interna al domicili, l’atenció que rep la persona és personalitzada, constant i directe.

A ASISgrup us podem ajudar a cercar el millor candidat/a pel vostre cas. Cada llar i família és especial, per això ens encarreguem de seleccionar el treballador/a més idoni buscant la màxima satisfacció i afinitat per tal que la relació laboral entre ambdós sigui estable i duradora.  

Truca’ns al 972 410 325 i parlem. 20 anys en el sector ens avalen!

 

[1] Font: Idescat Índex de dependència de la gent gran 2019

[2] Font: Idescat Places en residències per a gent gran segons naturalesa jurídica 2019


Documents

No hi ha documents a mostrar