Cercar

Blog - Blog

Blog

Logopèdia a la tercera edat

S’acostuma a dir que la gent gran és la veu de l’experiència, però moltes vegades aquesta veu es pot veure afectada, ja sigui per la pròpia edat avançada o per malalties o accidents.

El logopeda serà l’especialista que s’encarregarà de prevenir, avaluar i tractar els trastorns en el llenguatge, la parla, la veu i la deglució, provocats per diferents causes:

  • L’edat avançada
  • Lesions cerebrals com un ictus.
  • Malalties neurodegeneratives, com per exemple Alzeihmer, Parkinson, ELA...

Els problemes a l’hora de comunicar-se poden afectar la vida social de la persona gran i ocasionar-ne l’aïllament, que fàcilment pot desencadenar en apatia i depressió.

També les dificultats i falta de fluïdesa en el llenguatge poden provocar frustració, tant en el pacient com en el cuidador. És per això que el logopeda, a banda de treballar amb la persona afectada per millorar o recuperar les seves capacitats i habilitats, també donarà consells als cuidadors i familiars perquè l’ajudin en el procés de rehabilitació i trobin tècniques per comunicar-se cada vegada millor.

Com sempre des d’ASISgrup buscarem millorar la qualitat de vida de la persona, en aquest cas des de la comunicació i llenguatge. Consulteu-nos!

LOGOPEDIA TERCERA EDAT ASISGRUP SOCIOSANITARI ESPECIALISTES ICTUS PARLA LLENGUATGE


Documents

No hi ha documents a mostrar