Cercar

Blog - ASISgran

ASISgran

L'ELA: ajudes i tractaments

L'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica o malaltia de Lou Gehrig) consisteix en la degeneració de neurones motores en el cervell, el tronc cerebral i la medul·la espinal, provocant una paràlisi muscular progressiva. Els músculs es debiliten, es desgasten (atrofia) i es contrauen (fasciculacions). Produeix dificultat per empassar (disfàgia), pronunciar algunes paraules (disàrtria) o respirar amb normalitat (dispnea). En cada cas, progressa de forma diferent, sovint lentament, amb llargs períodes d'estabilitat i graus de capacitat variables.

Avui, 21 de juny, és el Dia Internacional de la Lluita contra l'ELA. A través d'aquest, pretenem conscienciar i exigir la seva investigació. Ens unim a les diverses associacions que, des del 2019, efectuen la campanya #LlumPerlELA, amb l'objectiu de visibilitzar la malaltia des del seu color: el verd.

Actualment, l'ELA no té cura, encara que alguns fàrmacs eficaços frenen la seva evolució. Els seus pacients es beneficien de tractaments i ajudes per evitar la debilitació muscular, les rampes, l'estrenyiment, l'insomni o la depressió. ASISgrup ajuda a través dels seus serveis i el seu equip de professionals.

  • TERÀPIA OCUPACIONAL. Gràcies a ajudes tècniques, treballem perquè el pacient pugui ser independent, gaudeixi de capacitats i acompleixi activitats de la vida diària (auto-manteniment, productivitat i oci).

 

  • FISIOTERÀPIA. Promovem la salut funcional del pacient, pal·liant les seves discapacitats, mitjançant tècniques de recuperació, estimulació i rehabilitació adequades.

 

  • SERVEI D'ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD). Un cuidador/a millora la qualitat de vida del pacient. L'ajuda en les activitats de la vida diària (vestir-se, aixecar-se del llit, realitzar cures, preparar àpats, netejar, organitzar la medicació, comprar...) i/o assisteix la seva llar (organitzar, netejar, curar de la roba...).

 

 

  • LOGOPÈDIA. Quan existeixen problemes de comunicació, un/a logopeda qualificat avalua i rehabilita la parla, la veu i el llenguatge oral, mitjançant guies i pautes d'actuació.

 

  • EQUIP MULTIDISCIPLINARI. Psicòlegs, treballadors socials, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals... Reunir els millors professionals a la teva llar és la millor manera de combatre les complicacions de la malaltia.

 

Per augmentar la seva qualitat i esperança de vida, contracta’ns.

Ajuda a irradiar llum per l'ELA!

ASISGRUP Girona Serveis ASISgran Autonomia Logopedia SAD fisioterapeuta mobilitat mobilitat reduïda ELA


Documents

No hi ha documents a mostrar