Cercar

Blog - Blog

Blog

Hiporèxia a la tercera edat

Habitualment pensem que és normal que la gent gran no mengi tant degut al seu baix desgast físic. En certa manera és així, però cal estar atents per evitar que això vagi malmetent la seva salut.

La pèrdua de gana rep el nom d’hiporèxia i la pateixen el 90% de les persones majors de 80 anys.

Com dèiem, a aquesta edat baixen les necessitats físiques d’energia i per tant el cos demana menys ingesta. Ara bé, també pot ser conseqüència d’un baix estat emocional en la persona, degut a una pèrdua familiar, un canvi d’entorn, la soledat... Altres causes poden ser una malaltia aguda o la presa de fàrmacs que afectin a la percepció d’olors i sabors.

La prolongació de l’hiporèxia sense diagnòstic i control pot provocar desnutrició, pèrdua severa de pes i anèmia ja que el cos deixa de rebre vitamines, minerals i proteïnes imprescindibles pel bon funcionament del cos i el manteniment de la musculatura.

El fet que les persones grans visquin soles impedeix que una tercera persona pugui detectar una mala alimentació en el dia a dia, i evitar així fatals conseqüències. És per això que la presència d’una treballadora de la llar o un acompanyament permetran aquest recolzament i control en l’alimentació: número d’àpats, quantitats, que el menjar es pugui mastegar bé, equilibri en la dieta, compra del menjar, presa de vitamines i complements alimentaris si el metge així ho recomana...

ASISgrup podem gestionar la selecció d’un cuidador/a perquè el vostre familiar rebi la millor atenció a casa seva.

 

hiporexia TERCERA EDAT ASISGRUP treballadora de la llar cuidadora cuidador Contractar equip neteja Girona


Documents

No hi ha documents a mostrar