Cercar

Blog - Blog

Blog

Envellir a casa

Hem viscut els darrers anys al mateix lloc, potser fins i tot tota la vida, i creiem que casa nostra ens oferirà tot allò que necessitem en cadascuna de les etapes de la nostra vida, però no sempre és així.

En l’etapa vital de l’envelliment ens sorgeixen noves necessitats que cal cobrir.

L’adaptació al canvi és la fórmula per anar superant les etapes vitals de manera satisfactòria, i la nostra llar no se’n pot escapar! En petita o gran mesura l’haurem d’adaptar tenint en compte aquests 3 aspectes:

  • Adaptabilitat
  • Confort
  • Seguretat

Adaptabilitat: cal que la casa estigui adaptada al nostre nivell d’autonomia i no ens limiti en el nostre dia a dia. Si unes escales no ens permeten accedir als espais i ens limiten, cal buscar una opció alternativa, per exemple una rampa, una cadira elevadora...
Hem de reformular l’organització dels nostres espais d’emmagatzematge. Tot allò per sobre del nivell de les nostres espatlles, si és d’us diari, caldria posar-ho a una alçada inferior per facilitar-ne l’accés.  Els estris de cuina pesants i d’ús més freqüent els col·locarem als prestatges inferiors o en els armaris arran de terra. Llençar o regalar tot allò que no utilitzem farà que puguem organitzar millor els espais i evitarà sobre-càrregues innecessàries. Podem fer el mateix amb els armaris de la roba; fer-ne endreça ens permetrà adaptar-los. Podem demanar al nostre fuster que ens abaixi les barres de penjar i d’aquesta manera no forçarem les espatlles, en cas de tenir-les afectades.

El confort també ha de ser una de les nostres prioritats: el sofà, el llit o la nostra hamaca no poden ser un entrebanc alhora d’aixecar-nos. No ens poden crear punts de pressió o fricció. La seva alçada i entapissat seran decisius. No pot ser una fita personal sortir del llit o aixecar-se de la butaca. Unes alces, un tauló de fusta o un coixí adequat poden ser una bona opció per adaptar el nostre mobiliari.

I per últim, però no menys important, la seguretat. Cal tenir-la present en el nostre dia a dia per evitar riscos innecessaris. Espais ordenats i poc atapeïts ens facilitaran els desplaçaments, sobretot si utilitzem ajudes tècniques com bastons, caminador o cadires de rodes. Les catifes sense fixar a terra poden ser causa de caigudes de repetició, juntament amb una mala il·luminació de l’espai. Les zones d’aigües caldrà tenir-les el màxim de seques possible i disposar d’agafadors per poder sortir de la banyera si s’escau. Les revisions dels subministres de llum i gas cal tenir-les al dia per evitar males combustions. Cal demanar ajuda quan es necessiti: neteja a fons de la llar, higiene personal, fer la compra grossa del mes, acompanyaments al metge, etc.

A Asisgrup podem ajudar a perllongar el teu envelliment a domicili, amb qualitat i plenitud. Venim, valorem les teves necessitats i t’ajudem a cobrir-les. Truca’ns! 

Visita la nostra web i consulta tot el que el nostre gestor en adaptabilitat et pot oferir aquí

Eli Muñoz
Directora Tècnica Serveis Sociosanitaris
ASISgrup

sociosanitari ASISgrup Contractar equip neteja Girona adaptacio llar ajuda a domicili gent gran


Documents

No hi ha documents a mostrar