Cercar

Blog - ASISgran

ASISgran

Consells per atendre els nostres familiars d'edat avançada per vacances

Ens trobem en plena època de vacances i viatges. És per això que hem de posar atenció als més vulnerables, seguint una sèrie de consells per atendre a les persones grans aquestes vacances.

Quan realitzem desplaçaments amb persones grans, cal parar atenció a una sèrie de recomanacions per garantir la seva atenció i confort.

I és que no és el mateix viatjar en parella que amb nens, que fer-ho a més amb persona d'edat avançada. I no és el mateix que siguin persones autònomes o dependents.

En primer lloc, cal fer que la persona gran es senti tranquil·la i animada amb l'experiència. Hem de demostrar-li que estarà atesa en tot moment. Això pot semblar una obvietat, però molts adults d'edat avançada se senten estressats i presos de l'ansietat si consideren que deixar la seva residència habitual els comportarà problemes a l'hora de seguir els seus tractaments mèdics, disposar de la seva atenció sanitària habitual, o a canviar les seves rutines.

Aquesta atenció i cura ha de compatibilitzar-se, així mateix, amb la necessitat d'adaptar-se també als seus ritmes. D'aquesta manera, i excepte necessitat especial per dependència, és recomanable atorgar-los un espai propi dins del lloc d'estiueig, així com respectar la seva privacitat, llibertat i els hàbits diaris que demandin.

També és molt important, a l'hora de viatjar, portar els medicaments necessaris per a totes les vacances en una farmaciola, i, d'altra banda, disposar d'una història clínica de la persona gran que pugui servir d'orientació als sanitaris del territori al qual ens traslladem per si han de receptar algun tractament o medicació.

Per més seguretat, es recomana consultar abans si el lloc al qual anem de vacances compta amb algun centre sanitari pròxim. Si és un hotel, saber si aquest establiment disposa de personal mèdic per a atenció en cas d'urgència.

De la mateixa manera, caldria garantir que el lloc en qüestió compleix amb un alt grau d'accessibilitat.

Organitzar unes vacances en família precisa de temps, dedicació i planificació. Si a més hi ha persones que depenen de tu, és necessari contemplar les possibles necessitats i mancances de totes elles.

ASISgran ASISgrup Ajuda Gent gran Cuidador Gent Gran Persones internes Vacances Consells


Documents

No hi ha documents a mostrar