Cercar

Blog - Blog

Blog

Com escollir la cadira de rodes ideal?

Escollir la cadira de rodes ideal no és una tasca fàcil, ja que aquesta s’ha d’adequar a les necessitats de l’usuari, de les persones que l’envolten i el seu entorn.

Escollir la cadira de rodes ideal no és una tasca fàcil, ja que aquesta s’ha d’adequar a les necessitats de l’usuari, de les persones que l’envolten i el seu entorn.

Hi ha molta biografia sobre el tema, aquí però, pretenem donar una visió fàcil i ràpida per poder respondre a preguntes com: Quin tipus de rodes ha de tenir? Quin material és el més adequat?

Per al procés de selecció per tant, són fonamentals els consells d’un professional que ajudi a escollir la més adient en cada cas, a més de tenir en compte els següents aspectes per orientar-se:

  1. Tipus de roda

Hi ha cadires de rodes amb la roda gran o roda petita.

S’escull la gran en el cas que la persona pugui autopropulsar-se de manera autònoma. En canvi, si necessita ajuda d’un tercer per poder desplaçar-se, s’ha d’optar per roda petita.

També s’ha de tenir en compte les mides i el tipus de terreny, com per exemple les mides del la llar, el tipus de sòl...

En el cas que es faci servir a la llar, és aconsellable escollir una cadira amb les rodes petites. En canvi, si es tracta de l’exterior, és millor utilitzar-ne una de rodes grosses, ja que serà més confortable i segura pel que fa al terreny irregular i el tipus de trajecte.

  1. Amplada de la cadira

Si la persona es troba entre 55 i 60 kg es necessita  una cadira estreta de 40 cm, mentre que si es troba entre 60 i 75 kg és aconsellable escollir-ne una de 42 cm. En el cas que sobrepassés aquest pes, se n’hauria d’escollir una de 45 cm o més.

A més, s’ha de valorar la dimensió del lloc on s’utilitzi habitualment, ja que l’amplada condicionarà el seu ús.  

  1. Qualitat de la cadira

Tenim a l’abast cadires de rodes des de les més senzilles, fins les més complertes. Evidentment, això va lligat a la seva qualitat i al seu preu, de manera que les més senzilles tindran un cost més baix i les més complexes, més elevat.

Tot i així, totes les cadires garanteixen perfectament la seguretat i la comoditat.

  1. Comoditat

Per a la seva comoditat s’han de valorar tots els aspectes relacionats amb la tria de la cadira, el tipus de roda, material, dimensions...

També aconsellem la utilització de coixins antiescares, els quals redistribueixen el pes i la força exercida pel cos. Es tracta d’una mesura per evitar que es produeixin ferides i punts concrets de pressió, millorant la transpiració i proporcionant més confort.

  1. Tipus de material

Del tipus de material en depèn el seu pes.

La cadira de rodes pot estar fabricada en acer, acer lleuger, alumini...

Les cadires fetes d’acer o acer lleuger són més robustes i pesades. En canvi, l’alumini és un material menys pesat i per tant, la cadira serà més lleugera i permetrà autopropulsar-se i transportar-la amb més facilitat.

L’alumini té un preu més elevat que l’acer, per tant, caldrà valorar bé quines són les necessitats reals de cada persona.

  1. Facilitat per plegar-se i desmuntar-se

Si la cadira s’ha de transportar, és bo que sigui plegable i lleugera, pel mateix usuari i per les persones que l’hagin de carregar. A més, si s’ha de dur en cotxe o s’ha de guardar en llocs estrets, el fet que es pugui plegar, facilita i redueix la dificultat que suposa dur-la amb qualsevol mitjà de transport.

Per tant, les rodes s’han de poder desencaixar de manera ràpida i s’ha de poder desplegar amb facilitat.

També disposem de cadires desmuntables, les quals permeten desencaixar diverses parts de la cadira (seient, rodes...) per poder guardar-la i portar-la a llocs reduïts. 

A ASISgrup hi trobareu especialistes que us podran assessorar sobre les adaptacions i ajudes que més s’ajustin a les vostres necessitats per escollir la millor cadira de rodes. Disposem d’un ampli catàleg de cadires de rodes i portem a terme tramitacions de les diverses ajudes existents per posar-vos-ho tot més fàcil.

 

Miriam García

Treballadora Social en Pràctiques

 

Consulteu-nos al telèfon 972 410 325.

ASISgrup mobilitat reduïda cadira de rodes ASISgran Girona


Documents

No hi ha documents a mostrar