Cercar

Blog - ASISgran

ASISgran

Com alentim la progressió de l'Alzheimer?

L'Alzheimer és la demència degenerativa i terminal més comuna. Majoritàriament, es diagnostica a persones majors de 65 anys i apareix en símptomes que poden semblar conseqüència de la tercera edat, com la confusió i la pèrdua de memòria. El diagnòstic es confirma amb una avaluació del comportament del pacient i mitjançant tests cognitius. Progressivament, es pateix irritabilitat, canvis d'humor, pèrdua de memòria a llarg termini i pèrdua de sensibilitat.

Avui, 21 de setembre, és el Dia Mundial de l'Alzheimer. A través d'aquest, pretenem conscienciar sobre la malaltia i els seus efectes sobre el pacient, els cuidadors directes i familiars. En aquesta edició, l'ADI (Alzheimer's Disease International) ha llançat el lema "Never too late. Never too easy" (Mai massa tard. Mai massa fàcil), per recalcar en la importància d'identificar els factors de risc i adoptar mesures per alentir o prevenir la seva aparició.

Des d'ASISgrup, fa anys que treballem per ajudar a pal·liar i alentir el progrés de l'Alzheimer a través dels nostres serveis i un gran equip de professionals.

 

  • SERVEI D'ATENCIÓ DOMICILIÀRIA (SAD). La feina de controlar i cuidar un pacient amb Alzheimer és esgotadora. Els nostres cuidadors/es professionals alliberen als familiars d'aquesta càrrega. Milloren la qualitat de vida del pacient, ajudant-lo en les activitats de la vida diària (vestir-se, aixecar-se del llit, realitzar cures, preparar àpats, netejar, organitzar la medicació, comprar...) i assistint la seva llar (organitzar, netejar, curar de la roba...). Prioritzem que el seu entorn estigui còmode i proper en tot el procés.

 

  • PSICOPEDAGOGIA. La millor manera d'alentir el desenvolupament de l'Alzheimer és exercint la memòria del pacient. El psicopedagog és el professional que s'encarrega de treballar-la de forma individualitzada, dels principis de la rehabilitació neuropsicològica, és a dir, tracta la quotidianitat del pacient, el seu entorn i comunitat. En casos de demència, s'incideix en tècniques de reminiscència, estimulació, adaptació i cognició

 

  • TERÀPIA OCUPACIONAL i FISIOTERÀPIA. A llarg termini, l'Alzheimer suposa una pèrdua de la sensibilitat i la motricitat del pacient. Gràcies a ajudes tècniques, promovem la salut funcional (tècniques de recuperació, estimulació i rehabilitació adequades) i treballem perquè pugui ser independent, gaudeixi de capacitats i acompleixi activitats de la vida diària.

 

 

  • EQUIP MULTIDISCIPLINARI. Psicòlegs, treballadors socials, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals... Reunir els millors professionals a la teva llar és la millor manera de combatre les complicacions de l'Alzheimer.

 

Per augmentar la qualitat i esperança de vida del pacient, contracta’ns.

ASISGRUP Girona Serveis ASISgran Autonomia SAD fisioterapeuta mobilitat reduïda Gent Gran alzheimer demència


Documents

No hi ha documents a mostrar