Cercar

Blog - Blog

Blog

Adéu vacances! Hola síndrome post vocacional!

S’acaba l’estiu, les llargues migdiades, els sopars a la fresca fins tard... Tots tornem a la rutina i els horaris s’apoderaren del dia a dia.

S’acaba l’estiu, les llargues migdiades, els sopars a la fresca fins tard... Tots tornem a la rutina i els horaris s’apoderen del dia a dia. Però passar bruscament del relax dels dies de vacances a l’estrès, pot generar-nos depressió o canvis en el nostre estat d’ànim, nerviosisme, alteracions en el son, dificultat en la concentració, irritabilitat: el que coneixem com a síndrome post-vacacional.

Com podem evitar-lo doncs?
El millor seria fer un procés gradual d’adaptació perquè tant física com mentalment anem preparant el nostre cos a la tornada a la feina. Evitem sobretot tornar de vacances el dia abans de reincorporar-nos, ja que el canvi llavors seria més brusc.

Un cop comencem a treballar hem d’intentar dormir vuit hores diàries, fer exercici físic, no emportar-nos feina a casa, buscar espai per fer activitats amb la família... Cal dir que el síndrome post-vacacional afecta més a aquelles persones que estan descontentes amb el seu lloc de treball i consideren la seva feina com una obligació.

I els nens? També pateixen el síndrome post-vacacional?
Doncs, sí. Els horaris i la rutina poden generar-los canvis emocionals i mostrar tristesa, irritabilitat, alteracions en el son... A més, afrontar el nou curs pot provocar pors i preocupacions. Per això és bo que els pares parlin amb els fills de les seves impressions sobre la tornada i els transmetin positivitat i il·lusió.

ASISgrup podem ajudar-vos en aquest nou curs oferint els nostres serveis com canguratge,  neteja domèstica, servei d’atenció a domicili si viviu amb persones grans que necessiten assistència... No dubteu a contactar amb nosaltres. Segur que a poc a poc, grans i petits ens adaptarem de nou!

ASISgran ASISgrup Síndrome Post Vacacional Estiu


Documents

No hi ha documents a mostrar