Cercar

Blog - Blog

Blog

Adaptar-se a l’entorn o adaptació de l’entorn? La figura de l'Assessor en Adaptabilitat

Si bé és cert que l'ésser humà té una capacitat de resiliència extraordinària, de vegades aquesta es veu minvada a causa d'una discapacitat.

És aleshores quan ens hem de plantejar com podem facilitar la vida d'aquesta persona, començant per la llar.

Les principals dificultats amb què es pot trobar són de mobilitat: escales, desnivells, portes, ascensors... Una opció senzilla és posar salva-escales o rampes.

Pel que fa a l'accés, també sol ser un tema complicat: per normativa general els passadissos han de tenir una amplada mínima de 90 centímetres i les portes 80. Les portes corredisses faciliten les maniobres ja que s'eviten zones de gir.

En quant a interruptors i instal·lacions elèctriques, és important que estiguin a una alçada adequada i que siguin accessibles. La domòtica pot facilitar molt la vida evitant-nos reformes, ja que tot es dirigeix a través d'un comandament a distància.

El que ens pot resultar més complicat de resoldre pot ser la cuina i el bany.

A la cuina, la pica pot ser un dels majors inconvenients, però amb les aixetes extraïbles, similars a les de la dutxa, es pot simplificar la situació.

Al bany és important tenir en compte que el terra sigui antilliscant i comptar amb agafadors.

Existeixen infinitat de petites solucions i millores per donar resposta a aquestes dificultats en les Activitats de la Vida Diària. Conscients que pot semblar complicat tenir una visió global i veure quines son les millors alternatives, ASISgrup, posa a la vostra disposició un Assessor en Accessibilitat que us podrà fer una visita in situ i proposar-vos les millores solucions. 

 

discapacitat adaptació entorn prevencio llar mobilitat assessor adaptabilitat


Documents

No hi ha documents a mostrar