Cercar

Blog - ASISgran

ASISgran

Recomanacions per persones cuidadores de gent gran en situació de dependència

La sobrecàrrega de la tasca de cuidador pot provocar el "síndrome del cuidador cremat", que es manifesta amb símptomes tant psicològics com físics: ansietat, estrès, baixa autoestima, depressió, mal de cap o dolors d'esquena són els més freqüents.

Davant l'aparició d'aquests símptomes, és necessari que la persona cuidadora consulti amb els professionals adequats.

Resumim algunes recomanacions que us poden ajudar a saber com afrontar la cura d'un familiar en situació de dependència.

 

1. Cuidar-se per a cuidar

Si el cuidador es posa malalt, la persona a càrrec seu es queda sense atenció, per això és fonamental seguir pautes com visitar de manera periòdica al metge o evitar l'aïllament social, ja que és bàsic per a trobar suport davant les demandes diàries.

 

2. Evitar la sobrecàrrega

Vigilar el descans, l'alimentació i mantenir una actitud positiva es troben entre les qüestions bàsiques que també ajuden a evitar la possible sobrecàrrega.

 

3. Fomentar l'autonomia del familiar

Per exemple, en qüestions d'higiene cal saber què pot i què no pot realitzar de manera autònoma la persona a la qual es cuida, i promoure aquesta autonomia. Vestir-se o menjar repercuteixen en l'autoestima del familiar i en la seva salut.

 

4. Cuidar les postures

El cuidador ha de ser conscient en tot moment de la postura física que pren cada vegada que fa una tasca com mobilitzar al seu familiar en el llit, passar-ho del llit a una cadira o ajudar-lo a caminar.

 

5. Desenvolupar habilitats de comunicació

Existeixen qüestions molt pràctiques com evitar parlar amb la persona gran quan està enfadat o cansat i saber reaccionar davant mostres d'agressivitat.

 

6. Controlar les caigudes

Una llar adaptada evitarà molts dels accidents comuns i si a més el cuidador sap com mobilitzar al familiar quan hagi estat inevitable la seva caiguda, evitarà lesions pròpies i empitjorar les existents.

 

7. Demanar ajuda

A molts cuidadors els costa demanar ajuda. Desafortunadament, aquesta actitud pot portar a sentir-se aïllat, frustrat i deprimit. En lloc de lluitar pel seu compte, s'han d'aprofitar els recursos que et poden oferir persones professionals del sector.

 

A ASISgrup som especialistes en la selecció de persones internes. Els professionals sociosanitaris, treballadors socials, psicòlogues i tècnics en RRHH troben la persona que més s'adapta a les teves necessitats. A més, ens encarreguem de tots els tràmits i gestions laborals, contractes, nòmines i altes. En la majoria dels casos podem proporcionar-vos una persona en 48 hores.

AsisGran Asisgrup Gent Gran Cuidadora Cuidador Recomanacions Selecció de personal Persones internes


Documents

No hi ha documents a mostrar