Cercar

Blog - ASISgran

ASISgran

Compartir pis entre gent gran, una tendència mundial

Les pensions baixes i la solitud són dos dels principals problemes que afronta la gent gran al país. Per superar aquesta situació, cada vegada són més les persones grans que s'animen a compartir pis o casa, una alternativa que, segons els mateixos inquilins, "va més enllà d'estar acompanyat".
A Espanya viuen soles al voltant de dos milions de persones majors de 65 anys, el 80% de les quals són dones. Aquestes dades es refereixen a majors que no viuen acompanyats, però els experts insisteixen que els qui conviuen amb la solitud són moltes més. Per millorar aquesta realitat que vivim, Asisgrup va crear el servei de Co-mpartim.

Un servei en què co-viure vol dir deixar d'estar sol i crear economia col·laborativa. A més, és una tendència que s'està veient a tot el món.

'Compartim' és un envelliment en companyia, amb més ajudes i més estalvi a través de co-viure amb persones del mateix rang d'edat. És també una forma de donar solució a tres grans problemes en la vellesa:

Solitud: compartint habitatge amb gent de la mateixa edat es crea comunitat, es crea quotidianitat, es comparteixen les vivències del dia a dia i s'estableixen vincles.

Economia: amb el co-viure les despeses són inferiors, ja que les factures, el lloguer i el servei d'atenció dirigida a la persona es comparteixen entre tots els inquilins.

Seguretat: convivint és més fàcil detectar possibles situacions o factors de risc de salut, és més fàcil avisar de qualsevol incidència, evitant situacions nefastes i seqüeles irreversibles.

Si compartim, sumem companyia, oci i autonomia.

Si vols més informació, contacta directament amb nosaltres.

Co-mpartim Gent gran vellesa Ajuda Gent gran Asisgrup Co-housing Oci Estalvi Atenció


Documents

No hi ha documents a mostrar