Cercar

Blog - Blog

Blog

Acumular brossa i soledat: el síndrome de Diògenes

Sovint sentim notícies sobre desallotjaments de persones en llars insalubres, amb piles i piles de deixalles i objectes que havien anat acumulant de forma desmesurada.

Sovint sentim notícies sobre desallotjaments de persones en llars insalubres, amb piles i piles de deixalles i objectes que havien anat acumulant de forma desmesurada. Es desencadena llavors un problema per a la seva pròpia salut i alhora, per la convivència amb el veïnat, generant males olors i l’aparició d’insectes.

Però què hi ha al darrere d’aquests comportaments? 

Es tracta d’un trastorn mental, obsessiu compulsiu, que rep el nom de Síndrome de Diògenes. El pateixen sobretot persones de la tercera edat que o bé viuen soles i a poc a poc s’han anat aïllant socialment, o bé prèviament han desencadenat un problema psiquiàtric com depressió o demència. Descuiden progressivament la seva higiene i alimentació, i trenquen amb qualsevol vincle social. A més, el rebuig a rebre ajuda és habitual.

Per tal de prevenir l’aparició del síndrome de Diògenes, és recomanable que les famílies puguin fer un seguiment d’aquestes persones grans que viuen soles, especialment si han observat algun comportament estrany, d’aïllament i d’acumulació d’objectes a casa.

ASISgrup us podem ajudar en la prevenció per exemple, oferint-vos la contractació d’una cuidadora de la llar o el servei d’acompanyament, amb els que la persona ja no estarà sola i podrà fer-se un control diari. Si aquesta ja ha manifestat el trastorn, també disposem del servei de psicologia a domicili. Per últim, en casos extrems que necessiten la neteja i buidatge de la llar, també podeu comptar amb nosaltres; estem especialitzats en aquest tipus de neteja.

ASISnet Síndrome Diógenes Asisgran serveis socials


Documents

No hi ha documents a mostrar